Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете ми при избор на 159 TI vs BMW 530xd и Ауди А6 3.0 quattro

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
    Точно толко я дават новата Иване турбинирана М-ка да гори. Пообразовай се и тогава не вярвай. А 30ка ако искаш да ти покАжа как върви да викам един врачанец не му помня ника от Тунинга. Доиде с е90ка сток преби Fanfast а с компакта, налупа и Tune то знаеш той че не е слаб, пусна си музиката и си замина пича Хахахах нема ти се поверва 330ката СТОК как ше те снима
    Те и на 59-ката и дават 8 на сто градско,ама дали е толкова? На твоето каране,колко ли ще гори М5,а? Не се прави на ударен.
    И говорим за 530д,а не за 330д 245 коня Но,няма лошо,може да се пробваме от летящ
    Mercedes ML 63 AMG 07'
    159 TI 2.4JTDm SW 09'
    156 2.0 20V Turbo
    VW Phaeton 3.0 TDI 09'
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
      Те и на 59-ката и дават 8 на сто градско,ама дали е толкова? На твоето каране,колко ли ще гори М5,а? Не се прави на ударен.
      И говорим за 530д,а не за 330д 245 коня Но,няма лошо,може да се пробваме
      Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
      И говорим за 530д,а не за 330д 245 коня Но,няма лошо,може да се пробваме от летящ
      Виждам страха в очите ти Редакция хаха. Излизай БМВ то да ти обърне огледалата и да се приключи. За по-незапознатите ще кажа че "летящия холандец" кара най-бързата 59ка в БГ може би
      Last edited by thecleaner; d.m.y г., 05:38.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Ето колега Ангелското оченце

Ето го скрапера изнасилвач много е груб

Ето я и мърдата.

Аз пиша само проверени факти и мога да ги докажа винаги
        Attached Files
        Last edited by nicola 59; d.m.y г., 05:36.
        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Виждам страха в очите ти Редакция хаха. Излизай БМВ то да ти обърне огледалата и да се приключи. За по-незапознатите ще кажа че "летящия холандец" кара най-бързата 59ка в БГ може би
          От място не излизам с никой,камо ли с xd Заради Опелските скорости,не за друго

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
          Ето колега Ангелското оченце

Ето го скрапера изнасилвач много е груб

Ето я и мърдата.

Аз пиша само проверени факти и мога да ги докажа винаги
          Нищо против,колега.Но,не сменям 159-ка за Е39,нито пък ГТА за 300zx.
          Нисан-а Twin turbo ли е?
          Mercedes ML 63 AMG 07'
          159 TI 2.4JTDm SW 09'
          156 2.0 20V Turbo
          VW Phaeton 3.0 TDI 09'
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
            От място не излизам с никой,камо ли с xd Заради Опелските скорости,не за друго

Нищо против,колега.Но,не сменям 159-ка за Е39,нито пък ГТА за 300zx.
            Нисан-а Twin turbo ли е?
            БМВ то е на задно, а Нисана е Туин турбо
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              И двамата сте много смешни говорите за коли дето никога не сте ги карали, аз съм имал честа да карам и новата м3-ка и М5 и мога да ви кажа че данните в листовката изглеждат много добре ма като се качите вътре нещата са лекинко рализчни А за това кой каквиколи има в различните сегменти си е фирмена политика аз съм ЗА алфа да има 2 модела даже и един ма такива кат вас да не могат да си ги купят хихихихи Като се споменават М-ки що не споменавате 8Ц то си е в производство и цената е подобаваща и колата си има точна спортна насоченост. А пък винаги в историята е било така алфа прави коли за много тесен сегмент и ако искаш повече си купуваш Ланча за лукс и Ферари за спорт. Ако нещо не ви е ясно съм насреща Освен това Мазерати могат да съчетаят и спорт и лукс аре сега ми сравнявайте Куатропорте с новата седмица - хахахахахахахаха
              Егати тесния сегмент. От 164 и 166, през семейните и комерсиални 155, 156, 159 през типичния хечбек 145, 147, през комерсиалните до болка двуврати купета като ГТ.
              И какво остана ГТВ-то за масова и гражданско -селска "спортизация"/с изключение на 3.2, може би, но поне да беше със задно/ И едно 8Ц за богатите колекционери. Това е модерната АР.
              Не бих определил това като "тесен сегмент".
              Мазератито бих го сравнявал с Порше панамера, но някак си не ми се сравнява. А и какъв е този спортен автомобил с 500 литров багажник? Егати кемпера.

---------- Post added at 07:42 ---------- Previous post was at 07:36 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Да де ама хората си умират да сравняват, да обясняват и т.н. За мен да сравняваш Алфа и БМВ е все едно да спориш кои жени са по-хубави - русите или черните, еми всеки си има вкус. Нямали Алфите много модели - еми купете си VW - там има доста модели - Голф, Голф+, Голф- и т.н.
              Не си прав, сравняваме натокана и костюмирана бизнес брюнетка, с ледено сини очи с една леко небрежна дистрибуторка на дъвки орбит, руса с топли кафяви очи и с дъвка в устата.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                Ако ми позволиш да направя аналогия....

'159' е една палава ученичка, от която ти настръхват топките, защото знаеш, че хване ли те за четала, с тия розови устенца и стегнато дупе направо ще те изяде с парцалите.... по същия начин, по който изяжда с парцалите някой друг в междучасието, в училищните тоалетни или по купони, докато ти си мислиш, че ти е вярна и е само твоя, защото много я глезиш
                '530' е зряла, улегнала, стилна и изискана млада дама, която никога няма да те подведе, защото има акъл в главата и много добре знае, че за да получиш нещо първо трябва да дадеш, както знае, че доверието е най-важното нещо и знае, че може да разчитате един на друг за всичко

Всеки сам избира....
                Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение

След това описание направо ми се ще да взема една 159-ка и едновременно с това 530-ка под крилото си

Ама сравнението наистина си е баш такова.
                В единия случай харчиш пари по разни купони, купуваш дънки на малчуганката от пазара, водиш я по евтини хотели и взимаш каквото можеш от нея на мига.
                В другия случай вместо на 10 долнопробни хотелчета ще заведеш мадамата в един скъп хотел, вместо да й купиш 10 потничета от пазара ще се облече в една класна рокля и накрая вместо 10 пъти да ходиш в тоалетната на дискотеката с малчуганката, ще се радвате на взаимни ласки в скъпо джакузи.
                В крайна сметка разходите по едната са дребни но многобройни, а в другия случай разходите са редки, но запомнящи се
                И в дватаа случаи хората от страни ще си мислят:
                1. Ский тоя с каква нечовешка малчуганка се разкарва. Ще дам и аз 5 лева да я притежавам.
                2. Я виж каква класна мадама стои до човека. Стил, излъчване, сексапил, копнеж. Как мечтая да мога и аз да застана до такава госпожа някой ден.
                Те арабите така правят и си ги менкат.

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                Бе много емоция ми се насъбра и то само от четене...

Уж все "били сме коне с капаци", ама колкото и време(6 месеца всеки ден) да се возих в една 530D 02г. с "уникалната" кожа и т.н....И колкото да се навивах, че това е БМВ и е добра кола. АМИ НЕ МИ ХАРЕСВА. Супер безлична ми стои. Не ми е удобна и чак като се сетя ме дразни. И аз си мислех алфа това, алфа, онова...ама наскоро пак се качих на 159ки и ми настръхна....знаете кое...баси....Пък за сравнение с тройка, аууу не смея..ужаст....

Таааа пишман алфисти. Плс замълчете

Сърцето си е сърце. То не трае и не мисли
                Така е, за повечето мъже колите са като жените. Полудяваме по една, но винаги ако има възможност сверяваме часовника с втора, трета и т.н.
                И ако една жена не те кефи ....

Да ме прощават дамите във форума! Не знам при тях как е.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS `99

Comment

• Какво търсиш всъщност колега не разбирам, бмвто е по комерсиално , аудите го забрави, алфата е по индивидуално , но е сравнително по-бавна от бмвто, като комфорт са на 1 дередже според мойте виждания, лично ако съм на тебе бих скочил каточели в бавареца

П.П. всъщност за коя версия на бмв говорим Е60 ? или е39? Защото ако е Е39 не трябва изобщо да се замисляш ами скачай в Алфата , абе като цяло тука мнение колкото искаш всичките са различни е на аз коментирам без да съм се возил в 159ка само съм се качвал, според мен просто отиди покарай ги колите и сам си прецени , на 1 може Алфата да не му харесва ама на теб може да ти е перфектна , ти тука питаш главно впечетления , а не кое колко струва като ремонт , впечатленията са доста субективни , сам си прецени дали може да вярваш на тях.
                  Last edited by CrazyElement; d.m.y г., 14:21.
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                    Ма то БМВто 530 не бие 159 само като мотор то я разчеква като варена кокошка и като возия и като икономия на гориво и като икономия на консумативи,и като дълъг живот , и като спирачки, и като обезшумяване на купето, и като маневреност и като всичко за което можеш да се сетиш то при това положение колега не трябва само сърце то трее много голямо сърце и пак незнам дали ще ти е достатъчно

Аха имаш право , ама по едно не може да бие алфата Кефа да я настъпиш до долу и усещането + звука след натискането на педала на газта до долу , карал съм доста по - мощни коли от алфа , ама усещането на алфа си е безценно... ама определно ако не бях такъв фанатик никога няма да избера 159ка пред 530д е60 примерно
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Само да ви метна,че Фиат вече продават коли с 3.0 Мултиджет 2 с една турбина-245 к.с. 550 нм въртящ момент,монтира се на Гранд Чероки и Лнача ТемаТози мотор в Алфа мисля че ще е поне 250 коня,а ако посмеят да го направят с 2 турбини ще мине 300 коня 100 %

П.С.Ако не знаете Фиат вече притежава ВМ мотори,та този мотор е точно такъв ВМ.............

Eто ви го истинксия тест в класа на 159 http://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek ,който каквото да каже,аз кола с такова пътно поведение като на 159 не съм карал през живота си,имам приятел който има БМВ 5,Мерцедес Е класа и 159 и той е на същото мнение
                      Last edited by Mury; d.m.y г., 17:44.
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        Ами не е така, защото отново може да влезнем в безсмислен спор.
                        Примерно един човек, който тежи 150кг, то в един спортен салон се чувства като в менгеме. За него и 100км в салона на Алфата ще му е мега неприятно.
                        И обратното, аз като 70кг жител за мен спортен салон с големи странични подпори ми е добре, защото ме държат когато трябва, като същевременно не опирам в страничните подпори постоянно и да ми причиняват дискомфорт.

Но аз до сега един единствен път не съм се потил лятото в кожен салон и това беше благодарение на обдухването на седалките. Но и седалките струват сигурно колкото цяла 159-ка, която я обсъждаме тук.

И от тук най-доброто усещане си остава Алкантарата. Кожата е за хора, които се напикават и да им е лесно да си я почистват, или за такива, които от думата "кожен салон" се попикават, като следва първата част на изречението след това
                        Бобка,много уважавам теб и мненията ти,но тук не си много прав.Аз като мъж,който тежи 110 кг,кара 159 с обикновен платнен салон,след 1300 км. взети наведнъж,слезнах като новородено от колата/и на мен не ми се вярваше да ми се случи това в Алфа,но е факт/,освен това разхода след тези км.,беше 5.4 точно Вярно е че 159 комби,не е идеална семейна кола,но зависи какво искаш от нея,дали да се събереш с жената и детето/1бр./ багаж доста доволно количество/някои хора тук познават мойта жена,тя без половината си гардероб не тръгва никъде/,всичките джунджурии на детето и т.н.,или освен всичко това да натовариш/като в един истински немски катър-например Пасат/ и около 1 тон буркани.

П.С.Тва няма нищо общо с темата,но все пак реших да вметна,защото повечето хора тук,говорят за БМВ,Ауди и 159 и т.н. без да са карали повече от 1000 км. примерно такава кола,те не са достатъчни за оптимална преценка.
                        Last edited by Mury; d.m.y г., 18:09.
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Бобка,много уважавам теб и мненията ти,но тук не си много прав.Аз като мъж,който тежи 110 кг,кара 159 с обикновен платнен салон,след 1300 км. взети наведнъж,слезнах като новородено от колата/и на мен не ми се вярваше да ми се случи това в Алфа,но е факт/,освен това разхода след тези км.,беше 5.4 точно Вярно е че 159 комби,не е идеална семейна кола,но зависи какво искаш от нея,дали да се събереш с жената и детето/1бр./ багаж доста доволно количество/някои хора тук познават мойта жена,тя без половината си гардероб не тръгва никъде/,всичките джунджурии на детето и т.н.,или освен всичко това да натовариш/като в един истински немски катър-например Пасат/ и около 1 тон буркани.

П.С.Тва няма нищо общо с темата,но все пак реших да вметна,защото повечето хора тук,говорят за БМВ,Ауди и 159 и т.н. без да са карали повече от 1000 км. примерно такава кола,те не са достатъчни за оптимална преценка.
                          Спор няма колата е удобна за дълги преходи,докато при миниван Мазда 5 от 08г лично за мен е наказание,по дълъг преход от 200км или пък при МЛ от 2004год същата работа.
                          Alfa romeo GTVex
                          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

• Mury, точно за това написах, че този спор за удобството ще е безсмислен.
                            Аз лично много харесвам страничната подпора на седалките в 159-ка. Нямам много опит в 159-ка, за да мога да ти дам меродавно мнение, но за сметка на това имам по-голям опит в 156-ца със спортния салон.
                            В този салон лично мога да ти покажа човек, който след едно пътуване до морето (той беше пътника отпред), на гърба му имаше две червени петна. Не беше изгорял, а седалката го притискаше просто 4 часа. Въпросния човек колко се беше удървил не е истина просто. Та той кара 166-ца и му е супер удобна. Точно се побира в седалката и да го държи отстрани. Ама аз като седна в тази 166-ца съм все едно цигънче на пейката в парка. За всеки по-голям завой се държа за волана, иначе дупарата ми се хлъзга по кожата в буквалния смисъл наляво, надясно. Ето за мен това е супер неудобно, но за собственика си е баш по мярка.
                            За това съм споделил, че удобството е малко субективен фактор (не толкова колкото дизайна), за да може някой да убеди друг, че даден салон е по-удобен.

п.п. А за ВМ мотори аз съм скептичен. Не, че имам против тях, просто железния двигател се прави от ФПТ и това е. ВМ мотори могат никога да не сътворят такова желязно чудо.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Здравеите. искам да отговоря на колегата ДJracerman.изпрашам ви статията какво е /;ти; /на алфа ромео 159.Не искам да влизам с никого в спорове но не искам и да слушам нето4ни компетентни мнения за отдела /ти/ И понезе живея на 2 км от АВТОДЕЛА отидох за допулнителна информация.-това е линкаhttp://www.carmagazine.co.uk/Drives/...Ti/.които знае англиски ще го разберте.И ВИ МОЛЯ КОГАТО КАЗВАМЕ НЕщО ДАСМЕ СИГУРНИ В ТОВА...

Comment

• То тука стана като детска градина... първо Уважаеми г-н Тодоров линка посочен от Вас не работи (но аз все пак открих статията) и ако с отговора на вашия пост които аз съм написал а именно...

"За колегата marian.todorov TI - означава turismo internazionale и няма нищо общо със спортния отдел на Алфа. Има обаче много общо с автомобили подготвяни за участие в специлната клас или категория създадена от Италианците която се е наричала - turismo internazionale ако не се лъжа през 1930 година."

съм Ви засегнал моля за извинение. Нека някой по знаещ от мен да се изкаже дали притежаваните от мен познания са верни или съм в голяма заблуда.

P.S. Моля, покажете ми къде е този спортен отдел ТИ да отида да го разгледам. И много Ви моля да прочетете внимателно статията преди да се изказвате по повод на компетентността.
                                Last edited by DJraceman; d.m.y г., 21:05.
                                EX 156 1.6 TS

Comment

Working...
                                X